Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde bir okulda öğrencilerin oluşturduğu 20 kişilik "Çevre Timi", teneffüslerde sınıf ve tuvaletleri dolaşıp boşa yanan lambaları ve akan suları kapatıyor, yapılan aylık değerlendirmede ise kurallara uyan sınıf tespit edilerek öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor.

        Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlk ve Ortaokulunda yönetimin okuldaki 20 öğrenciden oluşturulan grup, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulda boşa yanan lambaları, akıtılan suları kapatıyor, arkadaşlarının bu konularda duyarlı olabilmesi için belirli bölgelere de çeşitli afişler asıyor.

        İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Beyza Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamanda, oluşturulan enerji timinin enerji ve su tasarrufları konusunda başarı ile çalıştığını söyledi.

        "Teneffüslerde bütün sınıflara ve okul lavabolarına bakıyoruz. Enerji tasarrufu için açık lambaları gerekli olmadığı zamanlarda ve musluklar açıksa kapatıyoruz." diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

        "Arkadaşlarımıza da elektriklerin boşa yanmaması, suların boşa akıtılmaması konusunda uyarıyoruz. Bu çalışmalarımıza bazı arkadaşlarımız uyuyor bazıları uymuyor, uymayanları ise uyarıyoruz. Enerji ile su tasarrufları konularında daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Önce bize ve yeni nesillere güzel bir dünya yapılması için bu çalışmayı yapıyoruz. Sınıfları günlük puanlamaya tabi tutuyoruz. Kurallara uyan sınıfı ise ay sonu yapılan değerlendirmede tespit ederek çeşitli hediyelerin yanı sıra belge ile ödüllendiriyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler