Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, "Yangın merdivenlerine açılacak kapıların mutlak suretle duman geçirmemesi lazım. Plastik veya ahşap olmaması, yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmış olması gerekiyor. En önemli bir husus da yangın merdivenlerine açılan kapılar içeriden açılabilir nitelikte olmalı, dışarıdan açılamayan standartlara uygun kapılar kullanılmalı." dedi.

        Sipahi yaptığı yazılı açıklamada, binalarda yangın merdiveni bulunmasına rağmen büyük çoğunluğunun amacına uygun kullanılmadığını ve yangın anında işlevsiz kaldığını belirtti.

        Yangın merdivenlerinin standartlara uygun olması ve özellikle yöneticiler ile binalarda oturanlar tarafından amacına uygun olarak kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Sipahi, şunları kaydetti:

        "Yangın merdivenlerine açılacak kapıların mutlak suretle duman geçirmemesi lazım. Plastik veya ahşap olmaması, yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmış olması gerekiyor. En önemli bir husus da yangın merdivenlerine açılan kapılar içeriden açılabilir nitelikte olmalı, dışarıdan açılamayan standartlara uygun kapılar kullanılmalı. Maalesef birçok binada, hastanelerde, yurtlarda, iş yerlerinde yangın merdivenleri kullanılmadığı gibi, bu yangın merdivenlerine açılan kapıların da standartlara uygun olmadığı görülüyor."

        Sipahi, Ankara İtfaiyesinin belirli zamanlarda yangın merdivenleriyle ilgili denetimler yaptığını ancak asıl denetimin binada oturan vatandaşların otokontrolüyle etkinlik kazanacağına dikkat çekerek, "Ankara'da şu anda yüzbinlere yaklaşan sayıda binanın her an sürekli denetimini yapmamız elbette mümkün değil. Biz denetimi yapıp çıktıktan 2 saat sonra yeniden eşyalarını merdivenlere koyabiliyorlar. Burada en önemli husus binalarda oturanların otokontrolü. Binada oturan insanlar, apartman yöneticilerini ve komşuları, yangın merdivenlerine eşya konulmaması ve açık tutulması için herkesi ikaz etmeli, uyarmalı." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler