Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dün akşam Adana'da 32 kız öğrencimizin kaldığı bir yurtta çıkan yangın sonucu kaybettiğimiz 11 kız öğrenci evladımızla 12 insanımızı kaybetmenin üzüntüsünü, burukluğunu yaşarken, bu alanda da sorumluluğumuzun ne kadar büyük ve ağır olduğunu da hissediyoruz." dedi.

        Müezzinoğlu, Rixos Otel'de Hak-İş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen ''Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi''nin kapanış toplantısında, sertifika ve ödül törenine katıldı.

        "Kadın dostu iş yeri" seçilen işletmeler, ödüllerini Emine Erdoğan'dan aldı.

        Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, 12 gün önce Siirt'in Şirvan ilçesindeki açık maden sahasında bir heyelan sonrası yaşanan kayıplardan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Dün akşam Adana'da 32 kız öğrencimizin kaldığı bir yurtta çıkan yangın sonucu kaybettiğimiz 11 kız öğrenci evladımızla 12 insanımızı kaybetmenin üzüntüsünü, burukluğunu yaşarken, bu alanda da sorumluluğumuzun ne kadar büyük ve ağır olduğunu da hissediyoruz." diye konuştu.

        İş sağlığı ve güvenliği konusunda Bakanlığının sorumluluklarının önemine değinen Müezzinoğlu, bir kültüre dönüşmesi için iş sağlığı ve güvenliği konusuna toplumsal olarak, sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

        Bakan Mehmet Müezzinoğlu, kadının istihdamı konusunda AK Parti olarak bir duruşlarının bulunduğunu, 2016 yılı Ağustos ayı itibarıyla ülkedeki kadın istihdamının yüzde 33'lere çıktığını kaydetti.

        Hükümetin, kadın istihdamına yönelik düzenlemelerini anlatan Müezzinoğlu, "Kadının kadın olarak, kadının anne olarak istihdamdaki haklarını, hukuklarını daha güçlü hale getirebilecek bütün tedbirleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

        - Diğer konuşmacılar

        Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise konuşmasında Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın dolayısıyla hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelere de başsağlığı diledi.

        Kadınların çalışma hayatında yer almasına konfederasyon olarak önem verdiklerini belirten Arslan, ''Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi''ne destek olan işverenlere teşekkürlerini iletti.

        Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz kadınların üretime katılmasında hiçbir engelin olamayacağını vurgulayarak, öncelikle kadınların iş hayatındaki sorunlarının iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.

        Kadının, toplumda hak ettiği yeri alabilmesi için çalışma hayatında erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğine işaret eden Yavuz, "Kadınlar eğitim seviyeleri ve çalışma hayatındaki durumlarına göre karar alma mekanizmalarında temsil edilmelidir. Bu yüzden kadınların temsiliyetinin artması projemizin temel hedeflerindendir. Bu projemizi başarı ve kararlılıkla tamamladık." diye konuştu.

        - Projenin ayrıntıları

        ''Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi" kapsamında 6 sektörde ve 7 ilde faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinden işveren ve iş yeri temsilcilerine yönelik eğitim çalışmaları yapıldı.

        Böylece kadın çalışanlar ve işveren temsilcisinden oluşan 80 iş yerinden toplam bin 192 kişiyle yüz yüze görüşüldü, anket çalışmaları ve saha çalışmaları gerçekleştirildi.

        Bu çalışmalar sonrası 30 işletme "Kadın Dostu İşyeri" seçildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler