Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçen yıl roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen terör örgütü PKK üyesi 3 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Barış Kahraman, Ramazan Bingöl ile taraf avukatları yer alırken, geçen celsede taşkın hareketleri sonucu Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne nakledilen tutuklu sanık Kadir Gümüş katılmadı.

        Sanık Kahraman, tercüman eşliğinde verdiği savunmasında, olayın gerçekleştiği gün yakalandığını belirterek, o sırada üstündeki şarjör, el bombası ve silahın kendisine ait olduğunu ve bir polis memurunun yaralanması ile ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

        Kahraman, Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik keşif yaptıklarını aktararak, şöyle devam etti:

        "Eylem yapılması yönünde Kadir Gümüş ile keşif işlemini gerçekleştirdik. Keşif kararını kendimiz verdik, herhangi bir kişiden talimat almadık. Bu olayla ilgili olarak kimse bize yardımcı olmadı. Ramazan Bingöl'ü bu olaylar nedeniyle buraya geldiğimde gördüm, öncesinde tanımıyorum."

        Sanık Bingöl ise savunmasında, olayla ilgisinin olmadığını öne sürerek, "Olaydan haberim yok. Tekirdağ'da yaşıyorum. Kuru bir iftiradan dolayı 7 aydır içerideyim. Ailem mağdur durumda. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Mahkeme heyeti, sanık Kadir Gümüş'ün ifadesinin alınması ve eksik evrakların tamamlanması istemiyle duruşmayı erteledi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Ağustos 2015 tarihinde, gece saatlerinde Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik PKK'lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği, bir roketin müdürlük ile aynı yerde bulunan polis lojmanına isabet ettiği belirtiliyor.

        Polisin anında karşılık vermesi üzerine, teröristlerin yeniden roket atmaya fırsat bulamadığı ve saldırı sonrası olay yeri yakınındaki boş arazide roketatar ele geçirildiği vurgulanan iddianamede, sanıklardan Barış Kahraman ve Kadir Gümüş'ün PKK terör örgütü üyesi oldukları ve örgütün amacı olan ülke bütünlüğünü bozmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdiği, birden çok kişiyi öldürmeye teşebbüs ettikleri, Ramazan Bingöl'ün ise saldırı öncesi keşif yaparak, bu kişilerle hareket ettiği ifade ediliyor.

        İddianamede, şüpheliler hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, "Birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme" suçlarından da yine her birinin ayrı ayrı 26 yıldan 45 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler