Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı ve eski CHP Milletvekili Umut Oran, "Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu da masum değil. Avrupa Birliğinin şu anda kolaycılık yapma lüksü yok. Yarım asırlık dönemde Avrupa Birliğinin her isteği neredeyse yapıldı, şimdi işlerine gelmeyince 'ben müzakerelerden çekiliyorum' deme hakkı yoktur. " dedi.

        Bazı temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Oran, CHP İl Başkanlığı binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam Adana'daki yurt yangınında hayatını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.

        Avrupa Parlamentosunun kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Oran, şunları kaydetti:

        "Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu da masum değil. Avrupa Birliği'nin şu anda kolaycılık yapma lüksü yok. Yarım asırlık dönemde Avrupa Birliğinin her isteği neredeyse yapıldı, şimdi işlerine gelmeyince 'ben müzakerelerden çekiliyorum' deme hakkı yoktur. Avrupa Birliği'nin de aslında yapması gereken şey, insan hakları, özgürlükler, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı, bu konularla ilgili olan fasılları acil olarak açmalı ve müzakereleri sürdürmesidir."

        Oran, Türkiye'nin dış politikasının çok kötü yönetildiğini savunarak, şöyle konuştu:

        "Maalesef hükümet, kişisel, bireysel ve duygusal hareket ediyor. Bir ülkenin dış politikası bu şekilde yönetilemez. Türkiye şu anda sadece Avrupa Birliği ile değil, bütün komşularıyla, bütün dünya ile kavgalı konumda. Avrupa Birliği, Türkiye için son derece önemli. Avrupa Birliğinden Türkiye'nin kopması doğru bir sonuç olmaz. Bu olayların bu noktaya gelmesinden AK Parti Hükümeti sorumludur. Hükümetin izlediği politika sonucunda Avrupa Birliği ile ipler kopma noktasına gelmiştir. Cumhurbaşkanının mülteciler üzerinden yapmış olduğu bir nevi pazarlık, 'kapıları açarım' gibi söylemleri son derece yanlış. Burada insan hayatından bahsediyoruz. İnsan hayatını siyasi malzeme haline getirmek hoş bir durum değil."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler