Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonunun (CACCI) başkan yardımcılığı görevine yeniden seçildi.

        TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, 2 yıldır CACCI başkan yardımcılığı görevini sürdüren Hisarcıklıoğlu, konfederasyonun Tayvan’da yapılan toplantısında, aynı göreve yeniden seçildi. CACCI Başkanı Jemal Inaishvili de yapılan seçimle, başkanlık görevine devam etti.

        Hisarcıklıoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada, bu başarının, Türk iş dünyasının başarısı olduğunu belirterek, "Ülkemizin bayrağını, Milletlerarası Ticaret Odası'nda, Avrupa'da, Amerika'da, 57 İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkede ve Asya-Pasifik Bölgesi’nde dalgalandırmaktan gurur duyuyoruz. Destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. TOBB olarak, iş dünyamızı dünyanın her yerinde en üst düzeyde temsil etme gayreti içindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

        Açıklamaya göre, TOBB’un 2009 yılında üye olduğu ve iki yılda bir seçimlerin yapıldığı CACCI’de, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu 2014 yılından bu yana başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Hisarcıklıoğlu, bunun yanı sıra Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ve İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları’nın da başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler