Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), muhtarlarla toplantı yaptı.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, İtfaiye Daire Başkanlığının yaptığı faaliyetlerle ilgili muhtarları bilgilendirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

        Afetlere karşı tek kurumun Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı olmadığını vurgulayan Poyraz, "Aynı zamanda AFAD var. Ancak bizim, her şeyi AFAD'ın yapması gibi bir beklentimiz yok. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdüreceğiz." diye konuştu.

        İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise, kısa süre önce müfrezelerine uzak olan 7 mahalleye su tankerlerini teslim ettiklerini anımsatarak, "Önümüzdeki günlerde de Taraklı Akçapınar, Geyve İlimbey, Pamukova Hüseyinli, Akyazı Yörükyeri, Karasu Resuller, Kocaali Kestanepınarı ve Erenler Değirmendere mahallelerimize su tankerlerini teslim edeceğiz. İnşallah 2 yıllık süreç içerisinde 50 mahallemiz su tankeriyle buluşmuş olacak." şeklinde konuştu.

        Mahallelerde bulunan afet konteynırlarının da bakıma alınacağını vurgulayan Arancı, şehrin 10 farklı bölgesinde bulunan bazı afet konteynırlarının bakımlarını yapacaklarını kaydetti.

        Arancı, ihtiyaç olan mahallelere de yeni konteynır kuracaklarını ifade ederek, "Ayrıca, mahallelerde afet timleri oluşturacağız. Tatbikatlar gerçekleştireceğiz. Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerimizi de yaygınlaştıracağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler