Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 181 kişinin yargılanmasına devam edildi.

        Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin "kamu güvenliği" gerekçesiyle aldığı karar uyarınca kapalı görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

        Duruşmada sanıklardan, eski Ankara İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hami Güney ile eski İstihbarat Dairesi Başkanı Gürsel Aktepe'nin savunmalarını yaptığı, bazı müştekilerin beyanlarının alındığı ifade edildi.

        Öte yandan davanın dünkü duruşmasında, mağdurlar arasında isimleri geçen iş adamları Rahmi Koç ve oğlu Ali Koç'un avukatının müdahil olma talebinde bulunduğu öğrenildi.

        Duruşmaya yarın devam edilecek.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında bulunduğu 50 sanık hakkında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında olduğu 48 kişiyi, soruşturma dosyalarına farklı isimlerle dahil ederek dinledikleri gerekçesiyle Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.

        Bu mahkeme ile başka bazı mahkemelere, yine usulsüz dinleme suçlamalarıyla açılan davaların da bu davayla birleşmesinin ardından sanık sayısı 181'e yükselmişti.

        Sanıklar, "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "iftira" gibi suçlardan yargılanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler