Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 89. Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Pamukkale'de yapıldı.

        Ajans faaliyetlerinin gözden geçirildiği ve devam eden projelerin ele alındığı toplantıda konuşan Vali Çiçek, ajansın son dönem gerçekleştirdiği çalışmalar arasında sektörel kongreler ve bölge tanıtım çalışmalarının öne çıktığını söyledi.

        Fethiye'deki "5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi" ile Bodrum'da düzenlenen "17. Ulusal Turizm Kongresi"ne ajansın destek verdiğini anımsatan Çiçek, şunları kaydetti:

        "Ajansın, Aydın, Denizli ve Muğla'daki ilçelerin mevcut durumlarını tespit ederek sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik proje fikirleri oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiğimiz ilçe analiz çalışmaları devam ediyoruz. Kalkınma Bakanlığının, illerdeki yatırımların artırılması amacıyla ajans bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yatırım Destek Ofisleri, yalnızca izin ve ruhsat işlemlerinin takip ve sonuçlandırılmasında görev alan birimler olarak değil, aynı zamanda yatırımcının ihtiyaç duyduğu her türlü bilgilendirmeyi yapabilen ve onları yönlendirebilen birimler olacak. Ajansın destek programları arasında yer alan Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında, 2016 yılında ajansa 33 proje başvurusu yapıldı, projelerin değerlendirilmesi sonucunda Yönetim Kurulunca onaylanarak başarılı ilan edilen 15 projenin 13'ü ile sözleşme imzalandı. Toplantıda, bölgemiz kalkınmasına ivme kazandıracak proje konuları olacak. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan proje konuları ve içerikleri değerlendirilecek."

        Toplantıya katılan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak da, toplantının hem bölge hem de Denizli'ye hayırlı olmasını dilediği konuşmasında, "Ajans çok önemli gelişmelere katkı sağlıyor. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi noktasında yapılacak çalışmalara hepimiz destek vermekteyiz. Diğer illerde de bir çalışma olduğu zaman mutlaka onunla da ilgileniyoruz. Sadece Aydın, Muğla değil tüm ülkemizin kalkınması konusuna önem vererek çalışmaktayız." dedi.

        Karahayıt Mahallesinde yapılan toplantıya, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler