Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'da etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi.

        Bölgede öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışının ardından, Ağrı-İran karayolunun 20. kilometresindeki Murat geçidi ile 40. kilometresindeki İpek geçidi ve Ağrı-Erzurum karayolu Saç Dağı geçidinde araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti.

        Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan tır sürücüleri, kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Çok sayıda tır, kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyince farklı dinlenme tesislerinde beklemek zorunda kaldı.

        Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri, tuzlama ve karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

        Tır sürücülerinden Azat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığını ve İzmir'e gideceğini söyledi.

        Yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Öztürk, "Trafik ekipleri de kazalar yaşanmasın diye gitmemize izin vermiyor. Şu anda bekliyorum, bakalım durum ne olacak?" dedi.

        İranlı tır sürücüsü Vahit İsmailzade ise Bulgaristan'dan geldiğini ve İran'a yük taşıdığını ifade ederek "Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolumuza devam edemedik. Dinlenme tesisinde gördüğünüz gibi benimle birlikte bir sürü tır var. Şimdilik gitmemiz mümkün değil, bekliyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler