Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Rusya’da düzenlenen Muay Thai şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Tatvanlı sporcular, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri elde etti.

        Thai Federasyonu tarafından 19-27 Kasım tarihleri arasında Rusya'da düzenlenen Muay Thai Dünya Kupası Şampiyonası’na katılarak derece elde eden milli sporcular Murat Arslan ve Abduselam Kurt, memleketleri Tatvana döndü.

        Milli sporcular, antrenörleri Ömer Uğur eşliğinde Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş’ı ziyaret etti.

        Tatvanlı milli sporcuların elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirten Kardaş, “19-27 Kasım tarihleri arasında Rusya’da yapılan Muay Thai Dünya Kupası Şampiyonası’na katılan 2 sporcumuzdan biri dünya ikincisi, diğeri de dünya üçüncüsü oldu. Bu güzel başarıyı elde etmelerinden dolayı Ömer Hoca'ya ve genç sporcularımıza teşekkür ederim."

        Antrenör Ömer Uğur ise şampiyonaya ülke genelinden 25, Bitlis’ten ise 2 sporcunun katıldığını belirterek, bu sporculardan birinin dünya ikincisi, diğerinin ise dünya üçüncüsü olduğunu söyledi.

        İlçeye gelir gelmez çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini dile getiren Uğur, "Yeni şampiyonluklar için hazırlık yapıyoruz.” dedi.

        Mili Sporcu Murat Arslan da çok çalışarak dünya genelinde derece aldıklarını ifade ederek. bu başarıda antrenörleri Ömer Uğur, arkadaşları ve ailesinin büyük katkıları olduğunu aktardı.

        Kick boksta dünya birinciliğine de sahip olan Abdulselam Kurt ise Muay Thai şampiyonasında dünya üçüncüsü olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, "Bu güzel başarıları almak gurur verici, daha çok çalışıp daha fazla başarı elde etmeyi hedefliyorum. Bu başarıları elde etmemizde emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler