Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - ATİLLA KURTOĞLU - Sürmene ilçesinde yaşayan İbrahim Bilgin, 7 yaşında eniştesinin yanında çırak olarak başladığı demircilik mesleğini, ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor.

        İlçe merkezindeki 15 metrekarelik dükkanında 75 yıldır demir döven Bilgin (82), her sabah saat 6.30'da iş yerini açarak, işleri yetiştirebilmek için saat 18.00'e kadar ter döküyor.

        Yaşına rağmen özveriyle çalışan Bilgin, iş yerinde bölgede kullanımı yaygın olan tırpan, orak ve benzeri tarım aletleri ile balta, kürek, keser gibi çeşitli araç ve gereçler yapıyor.

        - "İşim sayesinde kendimi mutlu hissediyorum"

        İbrahim Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini severek yaptığını söyleyerek, "Burası benim her şeyim. Burası olmazsa ben zaman geçiremezdim. İşim sayesinde hem insanlara faydalı oluyorum hem de kendimi mutlu hissediyorum." dedi.

        - "O kadar daha yaşım olsa gene bu işi yaparım"

        İş yerinde tek başına çalıştığını belirten Bilgin, "Benim eğlencem bu iş. Çok yoğun çalışmıyorum. Kendimi fazla zorlamamaya çalışıyorum. Yapabildiğim, yetiştirebildiğim kadar işlerimi yavaş yavaş yapıyorum. Buna rağmen ben müşterilerimden, müşterilerim de benden memnun kalıyor." diye konuştu.

        Bilgin, ilçede kendisi dışında daha önce bir demir ustası daha olduğunu aktararak, "Önceden iki ustaydık. Diğer usta hayatını kaybedince ben tek kaldım. Bu işi bırakayım dedim ama olmadı. Kazması, küreği kırılan bana geliyor. Ben bu mesleği bırakıyorum ama meslek beni bırakmıyor, peşimden geliyor. Heves de bitmedi bizde. Durum böyle olunca da mesleğime devam ediyorum." ifadesini kullandı.

        İlçeden çok talep gördüğünü vurgulayan Bilgin, "İnsanlara bu saatten sonra faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Yaşım geçti ama mesleğimi seviyorum. O kadar daha yaşım olsa gene bu işi yaparım, vazgeçmem." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler