Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınmacıların Avrupa'ya geçişine yönelik sözleri, Türkiye'de mutlu olmalarına rağmen yaşam standardı, eğitim ve iş olanakları nedeniyle bu ülkelere gitme hayali kuran Suriyelileri memnun etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sığınmacıların Avrupa'ya geçişi ve sınır kapılarını açmaya yönelik ifadeleri, Suriyeliler tarafından heyecanla karşılandı.

        Suriye'deki insani kriz nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılar, savaşın bitmesi ve topraklarına dönmenin hayalini kursa da daha iyi bir gelecek için sınır kapılarının açılmasını ve Avrupa'ya gitmeyi de istiyor.

        Altındağ'ın Ulubey Mahallesi'nde ikamet eden 25 yaşındaki Suriyeli Yusuf Elhemdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını ifade etti.

        Farklı birçok sektörde çalıştığını, hurdacılık yaparak geçimini sağladığını dile getiren Elhemdu, "Türkiye'de mutluyum ama yaşamak zor. İş bulmakta zorlanıyorum. Türkiye'nin sınırları açılırsa Avrupa'da şartlar, imkanlar iyi olursa kesin giderim, bir dakika durmam." dedi.

        - "Avrupa'da yaşamak güzel"

        Ayakkabıcılık yapan 23 yaşındaki Ahmed Elhemdu da annesi ve babasının Suriye'de kaldığını, savaştan kaçarak hayatını kurtarmak için Türkiye'ye geldiğini anlattı.

        Eğitim ve iş olanakları nedeniyle Avrupa'ya gitmeyi tercih edeceğini belirten Elhemdu, "Sınırlar açılırsa hiç durmam, Avrupa'ya giderim. Akrabalarım orada yaşıyor, orası buradan daha iyi, Avrupa'da yaşamak güzel." diye konuştu.

        İşsiz olan 48 yaşındaki İsmail Elahmed ise Türkiye'de yaşamaktan memnun olduğunu ancak ülkelerindeki savaşın bitmesini ve topraklarına dönmeyi istediğini kaydetti.

        Elahmed, "Avrupa'da şartlar iyi olursa Türkiye'de kalmam. Yasa dışı yollarla kaçak olarak gitmek durumunda kalmayacaksak, denizlerde boğulmayacaksak, sınırlar açılacaksa hemen giderim." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler