Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu fiziki mekan ihtiyacı bulunan kamu kurumlarının sorununu gidermek için FETÖ/PYD yapılanmasının 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi sonrası devletin el koyduğu binayı inceledi.

        Vali İrfan Balkanlıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde özel bir dershane binası olarak kullanılırken, darbe girişimi sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle devletin mülkiyetine geçen ve Altınordu Halk Eğitimi Merkezi binası olarak hizmet veren binayı inceledi.

        Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Ordu Defterdar Vekili Mustafa Yılmaz Şimşek, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, Altınordu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeki Özkan ile birlikte Altınordu ilçesine bağlı Şarkiye Mahallesi'ndeki binayı gezen Vali Balkanlıoğlu, binanın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

        Ordu'da hizmet veren bazı kamu kurumlarının fiziki mekanlarının yetersiz olduğunu, bunun içinde yer arayışında olduklarını dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

        "Çoğu kamu kurumları tek çatı altında bir arada olacaklar. Ancak, oluşan sıkışıklığı giderebilmek amacıyla geçici olarak bazı binaları kullanmak durumundayız. Daha önce özel bir dershane olarak kullanılan fakat 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle devletin mülkiyetine geçen bazı binalar oldu.

        Bu binaların bir kısmını eğitim kurumlarımıza tahsis ettik. Bir kısmını da fiziki mekan sıkıntısı yaşayan kamu kurumlarımıza tahsis ediyoruz. Bugün incelemede bulunduğumuz bina, fiziki mekan olarak epey büyük bir alana sahip. Bu binayı Altınordu Halk Eğitimi Merkezimiz ile birlikte boş bulunan alanlarını diğer kamu kurumlarımızın ihtiyacı için değerlendirmek istiyoruz. Bu amaçla da bugün burada bir incelemede bulunduk. Yapacağımız değerlendirme sonucu bazı kamu kurumlarımızın bu binada geçici olarak hizmet vermesini sağlayabiliriz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler