Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanlığınca yurt genelinde başlatılan "Yaşama Yol Ver! Hayat Kurtarmaya Sende Yardımcı Ol" kampanyası, Serik ilçesinde de başlatıldı.

        İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimince ilçenin ayrı noktalarına kurulan stantlarla başlatılan uygulamada amacın, acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan kişilere günün her saatinde ücretsiz olarak 112 Acil Çağrı Hattını arayabileceklerini göstermek olduğu bildirildi.

        112 Acil Çağrı Hattının gereksiz meşgul edilmesinin iş gücü kaybına yol açtığı ve en önemlisinin de gerçek acil hastalara ulaşmakta sorun yarattığı kaydedildi.

        Her vatandaşın bir gün 112 Acil Çağrı Hattını aramaya ihtiyacı olabileceğine işaret edilen kampanya kapsamında, trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu, acil yardım konularında tatbiki uygulamalar yaptırıldı.

        Kampanya, 7 Aralık'a kadar sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler