Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı yapım çalışmaları kapsamında inşa edilen 7 kilometrelik hatla Sapanca'nın üst bölgelerinde bulunan 11 mahalleye daha birinci sınıf içmesuyu ulaştıracaklarını belirtti.

        Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçay Barajı Projesinin çok yönlü olduğunu belirtti.

        Proje kapsamında daha önce 5 kilometrelik içmesuyu hattı ile 4 ilçede 11 mahalleye daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırdıklarını dile getiren Keleş, "Şimdi de yine projemiz kapsamında inşası süren yaklaşık 7 kilometrelik içmesuyu hattı ile Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’ni entegre ediyoruz.

        Sapanca’ya bağlı Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Dibektaş ve Fevziye mahallelerimizde inşa ettiğimiz 80 kilometrelik içmesuyu hattı, Akçay Baraj Projesi’ne 7 kilometrelik hat ile bağlanıyor." ifadelerini kullandı.

        Rüstem Keleş, Sapanca'nın yüksek kesimlerinde yer alan 11 mahalle için yaklaşık 8 milyon liralık yatırımla inşa ettikleri 80 kilometrelik hattın tamamlandığını ifade ederek, "Hızırilyas Su Yönetim Merkezi ve bölge arasında içmesuyu ulaşmasını sağlayacak 7 kilometrelik hatta ise çalışmalar devam ediyor. Sapanca Gölü ve Akçay Barajı'ndan temin edilen su, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi'mizde en ileri teknoloji ile arıtıldıktan sonra söz konusu 7 kilometrelik hat ile bölgemize ulaşacak. Şimdiden hayırlı olsun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler