Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde aniden bastıran kar nedeniyle yaylacılar, dönüşe başladı.

        Çankırı'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar, hayatı olumsuz etkiliyor. Atkaracalar ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Soğuluk Yaylası'nda da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ardından yaylacılar, hayvanlarıyla dönüşe geçti.

        Yaylacılardan Muharrem Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının etkili olmaya başladığını söyledi.

        İlçede yoğun olarak hayvancılık yapıldığını dile getiren Ateş, "Atkaracalar, hayvancılığın yoğun yapıldığı yerlerden biri. İlçede hemen hemen her mahallenin bir yaylası bulunuyor. Bahar aylarının gelmesiyle hayvanlarımızı yaylaya çıkartıyoruz. Yaz boyunca hayvanları yaylada doğal şekilde yayım yapıyoruz." dedi

        Kar yağışıyla hayvanları tekrar yayladan indirdiklerini anlatan Ateş, "Meteoroloji kar yağacağı konusunda uyarmıştı ama biz hayvanlar bir süre daha kalabilir diye düşündük. Kar yağmaya başlayınca topladığımız hayvanları güderek, ilçedeki ahırlarımıza indirdik." diye konuştu.

        Yaylayla ulaşımı atla ve traktörle sağladıklarını bildiren Ateş, "Yazın otomobil gidebiliyor ama kış şartlarında daha çok at ve traktör kullanılıyor. Kar yağmaya başlayınca kimisi atıyla kimisi de traktörüyle hayvanlarını getirdi." diye konuştu.

        Ateş, 80 büyükbaş hayvanı bulunduğunu, mart veya nisan gibi tekrar yaylaya çıkacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler