Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Taşova Sağlık Grup Başkanı Dr. Yeliz Üstün, HIV virüsünün, bağışıklık sisteminin içine yerleşerek bireyin bağışıklık sistemini zayıflatan bir virüs olduğunu bildirdi.

        Üstün, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ilk kez 1980'li yıllarda tanımlanan HIV enfeksiyonunun tüm dünyada din, dil, ırk, cins, ülke ayırımı yapmadan yayılmaya devam ettiğini söyledi.

        Virüsün, cinsel ilişki, kan, gebelik ve doğum yoluyla bulaşabileceğine dikkat çeken Üstün, şunları kaydetti:

        "Hastalık, korunmasız cinsel temas, ortak paylaşılan enjektörlerle damar içi madde kullanımı, gebelik sırasında ve doğum sırasında anneden bebeğe ve kan transfüzyonu yolu ile bulaşabilmektedir. Bu geçiş yolları nedeni ile HIV enfeksiyonu, erişkinlerin yanı sıra tüm yaş gruplarında görülebilmektedir. Hastalığın tam anlamıyla tedavisi bulunmamakla birlikte uygulanan ilaç tedavileri ile HIV/AIDS hastalığından ölümler azalmakta ve kişiler yaşantılarına devam edebilmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler