Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Çarşamba ilçesinde engelli bireylere yönelik Aktif Yaşam Merkezi kurulmasına yönelik protokol imzalandı.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret Borsası arasında, ilçede engelli bireylere yönelik gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunacak Aktif Yaşam Merkezi yapılması ve işletilmesine ilişkin işbirliği protokolü, kaymakamlıkta imzalandı.

        Yer tahsisini Çarşamba Belediyesinin yapacağı merkezin inşasını ise Çarşamba Ticaret Borsası ile belediye üstlenecek.

        Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, protokol töreninde yaptığı konuşmada, projenin finansmanının tamamını Çarşamba Belediyesi ile Çarşamba Ticaret Borsasının karşılayacağını söyledi.

        Bina tamamlandığında engellilerin gündüz rehabilitasyon merkezine kavuşacaklarını dile getiren Yıldız, "Sabahları servis ile evlerinden alınıp akşamları evlerine bırakılacaklar. Bunun yanı sıra ileride huzurevi de aktif yaşam merkezinin yanına yapılarak birbirine entegre edilecek. Projede büyük emekleri geçen borsa başkanımız ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

        Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise inşa edecekleri merkezin personelinin atanması ve işletilmesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının üstleneceğini anlattı.

        Gelecek yıl Çarşamba'ya huzurevi de kazandıracaklarını bildiren Dündar, "İleride engelsiz yaşam merkezini de inşa edeceğiz. Ayrıca Valiliğimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımızla imzaladığımız protokol ile engelli çocukların özel eğitim okulunu da Çarşamba Belediyesi olarak üstlendik. Bunu da 2017 yılı içerisinde bitirip öğretime açacağız." diye konuştu.

        Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz da eğitimde, sosyal hayatta, ekonomide ilçenin ileri seviyelere ulaşması için mücadelelerine devam ettiklerini söyledi.

        Bu bağlamda Aktif Yaşam Merkezinin inşasını Çarşamba Belediyesi ile üstlendiklerini belirten Yılmaz, "Biz 'Engelli birey yoktur, engelleri kaldırılmayan birey vardır' ilkesiyle projede bulunuyoruz. Merkezi, engelli bireyleri, yaşlıları eğitmek, onlara mesleki iş becerilerini kazandırmak ve istihdamlarını sağlayarak günlük hayata katılmalarını sağlamak amacıyla kuruyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler