Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesinde, Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezince kan bağışı kampanyası düzenlendi.

        Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi, Cumhuriyet Caddesi Salih Paşa Camisi karşısında konuşlandırdığı tırla kan bağışı kampanyası başlattı.

        Tırda görevli doktor Selçuk Cansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun'da düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşların kış mevsimi olmasına rağmen büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

        Kampanyanın pazartesi gününe kadar süreceğini belirten Cansız, "Kanın kaynağı sadece insandır ve hayati bir öneme sahiptir. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Çünkü kan, hayattır. Türk Kızılayının kan taleplerine cevap verebilmesi için stoklarında her zaman yeterli miktarda kan bulunması lazım. Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz kampanyada 675 ünite kan toplamıştık. Hedefimiz bu sayıyı yakalayabilmek." diye konuştu.

        - 6 yılda 16 kez kan verdi

        Kampanyaya katılan Sorgun Nüfus Müdürlüğünde memur olarak çalışan İbrahim Ulusoy, Türk Kızılayı'nın tüm kampanyalarına katıldığını, 2010 yılından bu yana 16. kez kan bağışında bulunduğunu belirtti.

        Ulusoy, "Kan verdikten sonra kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Bir de bu alışkanlık haline geldi ve düzenli olarak kan veriyorum. Vatandaşlarımızı da kan vermeye davet ediyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler