Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli'nin ihracatının kasım ayında yüzde 14 artarak 244 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

        Kocasert, kasım ayı ihracat rakamlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, son ayına girilen 2016'da tıpkı 2015'te olduğu gibi dünya ekonomisinin beklentilerin çok altında, yaklaşık yüzde 2,4 büyüyeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

        Dünya mal ticaretinin yüzde 3'lük gerilemeyle 16,1 trilyon dolar seviyelerinde gerçekleşmesinin öngörüldüğünü ifade eden Kocasert, "Son yıllardaki düşük emtia fiyatlarına ek olarak, çevre ülkelerimizde yaşanan sorunlar da ihracatımızı olumsuz etkilemekte. Ancak ülkemiz yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kasım ayında ihracatını artırdı. Geçtiğimiz sene kasım ayında 11 milyar 384 milyon dolar olan ülke ihracatımız, bu sene yüzde 5 artarak 11 milyar 952 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu aydan itibaren, devam eden aylarda ülke ihracatımızın artış trendi sürecektir." dedi.

        Denizli ihracatında artışın dikkat çektiğine işaret eden Kocasert, şunları söyledi:

        "Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre, Denizli'nin ihracatı kasım ayında yüzde 14 artarak 244 milyon dolara yükseldi. Ocak-kasım döneminde ise ilimiz ihracatı yüzde 2,7 arttı ve ihracatını 2 milyar 527 milyon dolara taşıdı. Döviz kurunun yükselmesi ihracatımız açısından rekabetçiliğimizi artıran unsurlardan biri. Ancak kur konusunda öngörülebilirlik çok önemli. Bu noktada gerek Merkez Bankamızın gerekse de hükümetimizin aldığı önlemleri destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte Türk Lirası üzerindeki spekülatif baskıların sona ereceğine inanıyoruz."

        Ülke ekonomisinin son 27 çeyrektir ortalama yüzde 5 ile kesintisiz büyüdüğünün altını çizen Kocasert, "Ancak sürdürülebilir büyüme rakamlarına ulaşmak için katma değerli üretim ve ihracat hayati öneme sahip. Bunu gerçekleştirmek için ise kullanılacak dörtlü formül, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma. Hükümetimiz tarafından son dönemde yapılan açıklamalarda, 2017 yılı bütçesinde ihracatçılarımıza verilen desteklerin 1 milyar liradan 3 milyar liraya çıkarılacağının müjdesini aldık. Bu ve buna benzer destekler ile birlikte ihracatımıza önemli bir katkı sağlanacağını öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler