Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde bir ahırın çatısının çökmesi sonucu bir büyükbaş telef oldu.

        Yenidoğan Mahallesi'nde Hüseyin Yurtsever'e ait ahırın çatısı çöktü. Ahırdaki 40 büyükbaş hayvan, çöken çatının altında kaldı.

        Çatının altında kalan 39 hayvanı ahır sahibinin oğlu Koray Yurtsever ve komşular kendi imkanlarıyla çıkardı, ancak bir hayvan telef oldu.

        Koray Yurtsever, çatının çökmesinden kısa süre önce ağırda olduğunu ve sesler üzerine kendisini dışarı attığını anlatarak, şunları kaydetti:

        "Otuz yıllık besi ahırında bazı çatlaklar meydana geldiğini fark ettik. Ustamı çağırdım, gerekli güçlendirmeyi yapmak amacıyla usta ile keşif yaparken çıtırtılar geldiğini fark ettik. Biz dışarı çıkana kadar zaten ahırın tavanı göçtü. İçeride 40 hayvan vardı, 39 hayvanı kurtarabildik, bir tanesini kurtaramadık. Onun üstüne beton blok düştüğü için kurtaramadık. Kurtarılan diğer hayvanları komşularımızın ahırına geçici olarak yerleştirdik, yıkılan ahırı yeniden yapmak için çalışmalara başlayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler