Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışına katılacak.

        - Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi’nin açılışını da yapacak.

        (Ankara/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, "KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi" tanıtım töreni ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

        (Ankara/09.45/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ile çarşı esnafını ziyaret edecek, "Çevrem Sensin" eğitim programının açılış törenine iştirak edecek.

        (Kayseri/11.45-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İl Sekreterleri Toplantısı'na katılacak.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ Milli Parklar Sarıalan hizmet binası ile 17 çeşmenin ve Osmangazi Belediyesi Taşkonak tesislerinin açılışını yapacak, I. Oteller Bölgesi Dönüşüm Projesi kapsamında turizm tesisi temel atma törenine katılacak, Karabelen Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nde incelemede bulunacak.

        - DSİ Tesisleri toplu temel atma ve açılışı ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtımı merasimine katılacak Eroğlu, ilde koordinasyon toplantısı yapacak.

        (Bursa/09.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

        (İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri Türksat AŞ Genel Müdürlüğüne bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

        (Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        EKONOMİ

        1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi yerleşkesini ziyaretinin ardından Etkin Bandırma İlaç Fabrikası açılışına katılacak.

        - Çelik, OSB alanında incelemede bulunacak, Doğumevi Kavşağı temel atma, IPARD yatırımları toplu açılışı, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe dağıtımı ile "ortak akıl" toplantısına iştirak edecek ve temaslarda bulunacak.

        (Balıkesir/09.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bayrampaşa ilçesinde Belediyeyi, AK Parti İlçe Başkanlığını, Baltaş Kilimciler Sitesi'ni ziyaret edecek.

        (İstanbul/13.40-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım" engelli personel eğitim programı sertifika dağıtım törenine iştirak edecek.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- TÜİK, geçen yıla ait ceza infaz kurumu istatistiklerini paylaşacak.

        (Ankara/10.00)

        DÜNYA-DİPLOMASİ

        1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyaretinde bulunduğu Lübnan'da, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

        - Çavuşoğlu, geçici Başbakan Temmam Selam, Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Saad Hariri ve Lübnanlı mevkidaşı Cibran Basil ile bir araya gelecek.

        (Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, İtalya’da düzenlenen MED 2016 – Akdeniz Diyalogları Forumu'nda konuşacak.

        - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de mevkidaşları Lavrov ve Kerry ile ikili görüşmelerde bulunarak basın toplantısı düzenleyecek.

        (Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

        (Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Suriye'de Beşşar Esed rejimi kuşatmasındaki Halep'te yaşanan gelişmeler izleniyor.

        (Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

        (Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        GÜNCEL

        1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Valiliği ve İl Müftülüğünü ziyaret edecek, Nur Camisi'nde hutbe irat edecek, bölge hafızlık Kur'an kursunun temel atma törenine katılacak.

        (Kırıkkale/11.30/12.00/12.45/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

        KÜLTÜR SANAT

        1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "En Özel Öğrenciler, Etkinlikler ve Eserler Sergisi" açılışına katılacak.

        (İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- "7. Uluslararası Barikat Film Festivali" kapsamında, Emek sinemasında "Sanatın Engellilere Bakışı" paneli gerçekleştirilecek.

        (İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- TYB İstanbul Şubesinde gerçekleştirilecek "Sahaflar Şeyhi Muzaffer Ozak" konulu panelde, tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konuşacak.

        (İstanbul/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        SPOR

        1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de Dünya Okçuluk ve Mükemmeliyet Merkezinin resmi açılış törenine katılacak.

        (Lozan/19.00)

        2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 10. haftasında Darüşşafaka Doğuş-Olympiakos ve Boskonia-Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

        (İstanbul/20.00/Vitoria/23.00) (Fotoğraflı)

        3- TFF 1. Lig'de 13. hafta Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu maçıyla başlayacak.

        (Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

        4- 2017 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri ilk maçında Türkiye, Belarus'la karşılaşacak.

        (Minsk/17.00)

        ÖZEL HABER

        1- Maliyeden "Varlık Barışı" için kampanya atağı

        - Maliye Bakanı Naci Ağbal:

        - "Varlık Barışı Kanunu'na açıklık getirmek, yatırımcıların zihninde oluşan bir çok soruya cevap vermek amacıyla tebliğ düzenlemesi yaptık. Bunun akabinde başvuruların daha da artacağını düşünüyoruz"

        -"Bu ay içerisinde yoğun şekilde Varlık Barışı ile ilgili bir kampanya yürüteceğiz. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımız buna da büyük ilgi gösterecekler"

        - "Başvurular 31 Aralık'a kadar devam edecek. Bakanlar Kurulu'nun bu süreyi 6 ay uzatma imkanı var. Aralık sonuna geldiğimiz zaman değerlendirme yaparız"

        (Zeynep Akyıl/Ankara)

        2- Terör örgütü PKK'ya bir ayda ağır darbe

        - Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için gerçekleştirdiği saldırılarla sivilleri ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya yönelik Kasım ayında düzenlenen operasyonlarda 317 terörist etkisiz hale getirildi

        - TSK'nın kış şartlarındaki olumsuzluklara rağmen kararlılıkla yürüttüğü operasyonlarda PKK'nın birçok sözde eyalet sorumlusunun öldürülmesi üzerine başsız kalan bölgedeki teröristlerin dağılma noktasına geldiği belirlendi

        (Yunus Okur / Erzurum)

        3- Vücudu cam gibi ama hayalleri sağlam

        - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ailesiyle yaşamını sürdüren 19 yaşındaki cam kemik hastası Niyazi Gök'ün vücudundaki kemikler, doğduğu günden bu yana yüzlerce kez kırıldı

        - Kemikleri hassas olmasına rağmen ritm çalgılarından vazgeçemeyen Gök, hayata yattığı yerden ritm tutuyor

        - Niyazi Gök:

        - "Şimdiye kadar 400 kez kemiğim kırıldı. Artık bir süre sonra aldırmıyorum. Sadece yaşamak için, daha çok dikkat ediyorum. Annem kırılan yerlerime krem sürüyor 2-3 ay sonra düzeliyor"

        (Ali Ballı / Muğla) (Fotoğraflı/Görüntülü)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler