Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarında Trakya'nın hastalıklardan ari bölge olduğu için damızlık merkezi yapılacağını ifade ediyor. Bu tarz projelerle ıslah yapıp damızlık üretmeye çalışıyoruz." dedi.

        Günday, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karacabey Merinosu Islahı Projesi'nde sonuç almaya başladıklarını söyledi.

        Birliğin amacının damızlık hayvan üretmek olduğunu dile getiren Şenol Günday, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarında Trakya’nın hastalıklardan ari bölge olduğu için damızlık merkezi yapılacağını ifade ediyor. Bu tarz projelerle ıslah yapıp damızlık üretmeye çalışıyoruz. Şu an projede dönüşüm aşamasındayız. 5 yılın sonunda ırkların ıslahı ve dönüşümü gerçekleşecek." diye konuştu.

        Birliğin çeşitli konularda çalışmalar yaptığını da aktaran Günday, "Örneğin eskiden Edirne peyniri meşhurdu. Şu an Ezine peyniri Edirne peynirini geçti. Ezine peyniri sütünün çoğunu bizim bölgemizden alıyor. Biz bile Birlik olarak sütlerimizi oraya veriyoruz. Peynirlerinin ham maddesi olan sütü bölgemizden alıyorlar. O peynirin lezzeti de bölgemizdeki otlardan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler