Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Şunu gururla ifade etmek isterim ki ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda önemli ölçüde artmış ve değişen koşullara uygun olarak da artmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

        Vali Karaloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı her bireyin aynı zamanda birer engelli adayı olduğunu hatırlattı. Türkiye'de ve dünyada binlerce insanın, hastalık, terör, savaş veya kaza sonucu engelli hale geldiğine değinen Karaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Şunu gururla ifade etmek isterim ki ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda önemli ölçüde artmış ve değişen koşullara uygun olarak da artmaya devam etmektedir ki bu yönde yapılan çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesimini yakından ilgilendirmektedir. Bu noktada bizlere düşen, öncelikle engelli vatandaşlarımızla ilgili zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmak, onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almak ve toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını artırmaktır. Söz konusu farkındalık sağlandığı ve engelli olarak addedilen vatandaşlarımıza fırsat verildiği takdirde, birçok alanda üstün başarılara imza atabildiklerini açıkça görmekteyiz. Dolayısıyla onların her alanda sahip oldukları potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları toplumla bütünleştirmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye, onların hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler almaya devam etmeliyiz. Bu duygularla engelsiz bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler