Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında iş adamı Halit Yakut yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye maddi menfaat sağladıkları, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettikleri öne sürülen kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aranan Yakut'un önceki gün yasadışı yollarla Gürcistan'dan ülkeye giriş yaptığını belirledi.

        Bunun üzerine operasyon başlatan ekipler, Yakut'u Van'daki evinde gözaltına aldı.

        Yakut, ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Hakkında yakalama kararı bulunan iş adamı Ali Çiçeksay'ın ise arandığı öğrenildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca Van merkezli 9 ilde yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturmasında, aralarında eski emniyet amiri ve polislerin de bulunduğu zanlıların, iş adamlarından "himmet" ve "burs" adı altında para istedikleri, vermeyenler hakkında da gözaltı işlemi yaptıkları iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan iş adamları Ali Çiçeksay ile Halit Yakut hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Zanlıların, FETÖ/PDY'ye maddi menfaat sağladıkları, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettikleri, örgüte para vermeyi kabul etmeyen iş adamlarının kişisel hesaplarını takip ederek baskı kurdukları ve polislerce gözaltına aldırdıkları öne sürülmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler