Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - HALİT DEMİR - Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin arkadaşları, olayın yasını tutuyor.

        Yurtta çıkan yangında 10 arkadaşları yaşamını yitiren, 12'si de yaralanan Sinanpaşa Ortaokulunun öğrencileri, büyük üzüntü yaşıyor.

        Kimi sınıf arkadaşını kimi sıra arkadaşını kaybeden öğrenciler, faciada yaralı kurtulan arkadaşlarıyla teselli bulmaya çalışıyor.

        Okulun 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Durdane Demir, olayı komşuları tarafından verilen haberle öğrendiğini söyledi.

        Yurdun olduğu bölgeye ambulans ve itfaiyelerin yoğun şekilde geçtiğini gördüğünde arkadaşları için büyük endişe yaşadıklarını belirten Demir, "Yanan yurtta 3 sınıf arkadaşım vardı. Hepsiyle kardeş gibiydik. TEOG çıkışı hep beraberdik. Sınavımız iyi geçmişti. Yurtta ölen arkadaşım Semanur Aydoğdu Kozan Fen Lisesine, Sevim Köylü ise Adana Sağlık Meslek Lisesine gitmek istiyordu. Sanki her an geleceklermiş gibi. Öldüklerine inanamıyoruz." diye konuştu.

        Demir, arkadaşlarının okumak için uzak köylerden geldiğini ve ailelerinin kendileri için büyük fedakarlıklar yaptığını dile getirerek, onların hayallerinin yarım kalmasının üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.

        - "Gamze'nin tek hayali mimar olmaktı"

        Okulda 7. sınıf öğrencisi Mustafa Veli Avcı da olayın şokunu halen atlamadıklarını anlattı.

        Yangında kaybettikleri Gamze Bagır'ın resim dersinde çok başarılı olduğunu aktaran Avcı, arkadaşının mimar olmayı hayal ettiğini söyledi.

        Avcı, yangın yerine sonradan gittiklerini belirterek, "Oradaki herkes yangını söndürmeye çalışıyordu. İçim parçalanıyor. Onlar yandı, bizim de içimiz yandı. Bazı arkadaşlarımız pencereden atlayarak kurtuldu. Bir nebze de olsa teselli bulduk." dedi.

        Okulun 5. sınıf öğrencisi Oğuzhan Tavşan ise sınıf arkadaşı Bahtınur Baş'ın ölüm haberini duyduklarında çok üzüldüklerini belirtti.

        Baş'ın sınıfta çok uysal, herkes tarafından sevilen biri olduğunun anlatan Tavşan, "Arkadaşımızın yaşamını yitirdiğini duyunca hepimiz ağladık. Sınıfımızda onun için dua ettik." ifadesini kullandı.

        Mert Ali Bulmaz da okul arkadaşı Cennet Karataş'ın eğitim görmek için uzak yerleşim yerinden geldiğini, çabasının yarım kalmasının üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

        Adana'nın Aladağ ilçesinde üç gün önce özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler