Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri, anasınıfı ile ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine florürlü vernik uygulaması yapıyor.

        İki yıldır sürdürülen uygulama ilçede bulunan anasınıfı ile ilkokul 1. ve 2. sınıflara Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezince görevlendirilen diş hekimi Hacer Aksoy tarafından yürütülüyor.

        Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Soner Asan yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından diş çürümelerini önlemek amacıyla çalışma yürütüldüğünü belirtti.

        Ağız ve diş sağlığı taramaları, farkındalık çalışmaları kapsamında diş fırçası ve diş macunu dağıttıklarını anlatan Asan, yeni yılda da aynı şekilde dağıtıma devam edeceklerini belirtti.

        Diş hekimi Aksoy ise florürün ağız ve diş sağlığında diş macunu, gargara, vernik veya florürlü su ve tuzlarla kullanıldığını anlatarak, florürlü diş macunlarının günde 2 kez olmak üzere 2-6 yaş grubunda bezelye büyüklüğünde, 6 yaş üstündekilerin ise 1 santimetre büyüklüğünde kullanıldığı takdirde çürüğün azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağladığını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler