Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - CEM ŞAN - Bursa'da İsmail Hakkı Camisi'nin 36 yaşındaki imam hatibi Ali Haydar Yıldırım, senaryosunu hazırladığı, oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı kısa filmle, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları kendi gözünden aktardı.

        Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi evde Kur'an-ı Kerim okuduğu sırada cep telefonuna son dakika haberi geldiğini ve habere baktığında "darbe girişimi" diye bir başlığın gözüne iliştiğini söyledi.

        Televizyonu açtığında kimin yaptığı belli olmayan darbe girişimi haberlerinin verildiğini ifade eden Yıldırım, yaş itibarıyla darbeye şahit olmadığını, 1960 ve 1980 darbelerini kitaplardan okuduğunu belirtti.

        Darbe girişimi esnasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in çağrısıyla umutlandıklarını vurgulayan Yıldırım, "Başkanımızın o çağrısı bizi hemen hareketlendirdi. O gece eşimizi, çocuğumuzu, evimizde kim varsa geride bıraktık ve hemen camilere koştuk. Selalar vermeye başladık. O gece okuduğumuz selalar hayatımızda verdiğimiz en önemli selalardı." dedi.

        Yıldırım, bu yaşadıklarını anlatan, din görevlisinin gözünden darbe gecesi yaşananları filmle aktarmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:

        "Din görevlisiyim. Bir hobim var. Yıllardır Bursa'da televizyon programları hazırlıyorum. Bunun yanında kamerayla ilgileniyorum. Bazen küçük çaplı amatör yönetmenlik yapıyorum. Darbe gecesiyle alakalı da bir şeyler yapma ihtiyacı hissettim. Bu filmde de bir din görevlisinin gözünden 15 Temmuz darbe gecesinin anlatmak istedim. Kısa bir film oldu ama inanıyorum ki, bu filmde o gece yaşananların özetini sunmuş oldum. Çekimlerini ve yönetmenliğini kendim yaptım ve din görevlisinin gözünden 15 Temmuz darbe gecesinin anlatmaya çalıştım."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu filmden haberdar olmasını ve izlemesini çok istediğini dile getiren Yıldırım, "Tek derdimiz ona bir sarılmak. Rabbim ömrümden alsın, onun ömrüne katsın. Çünkü Cumhurbaşkanımız bu ülkeye çok lazım." ifadesini kullandı.

        - Kısa filmin konusu

        Yıldırım'ın o gece kendi yaşadıkları ağırlıklı olmak üzere 15 Temmuz'u anlattığı kısa film, bir imamın evinde Kuran-ı Kerim okumasıyla başlıyor.

        Cep telefonundaki haber uygulamasından darbe girişimiyle ilgili haber düşmesinin ardından televizyonu açan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görmez'in çağrısına uyarak, Kuran-ı Kerim'i eşine teslim eden imamın camiye koşması, sela vermesi yer alıyor.

        Milletin zafere ulaşmasıyla film sona eriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler