Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 17. Ceza Dairesi, 3 erkek çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan sanığı, 41 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

        İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep D. (28) Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi, tutuksuz sanık Sefer A. (30) da Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonundan avukatlarıyla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Duruşmada, ilk derece mahkemesinin, tutuklu sanık Recep D'ye 18 yaşından küçük 3 erkek çocuğa cinsel istismar suçu nedeniyle 30 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezası, aynı mağdurlara karşı benzer suçla yargılanan sanık Sefer A'ya ise beraat kararı verdiği hatırlatıldı.

        Recep D. savunmasında, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, yapmadığı bir eylem nedeniyle ceza verdiğini, çocuklardan birinin sanık Sefer A'nın evine girdiği, polise kendisinin haber verdiği ve olayda suçunun olmadığını savundu. Sanık Recep D, bu nedenlerle beraatini talep etti.

        Sanık Sefer A. ise ifadesinde sanık Recep D'nin kendisine iftira attığını öne sürdü. Sefer A, "Ben mağdur C'ye olayı sorduğumda bana Recep D'yi söyledi. Ben mağduru sadece uyardım. İlk derece mahkemesinin hakkımdaki beraat kararının onanmasını talep ederim." dedi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat ise sanık Sefer A. hakkındaki beraat kararının bozulması istedi. Sanıkların suçu birbirlerinin üzerine atmasının itiraf niteliğinde olduğu ve mağdurlara karşı tehdit ve şiddet suçunun da işlendiğini kaydeden avukat, bu nedenle cezaların artırılmasını talep ettiklerini belirtti.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Sefer A. hakkında verilen beraat hükmünün kaldırılmasını, sanığın cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını, sanık Recep D'nin ise cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

        Sanık avukatları ise mütalaayı kabul etmedikleri, iddia makamının sosyal ortamdan etkilenerek mahkumiyet istediği ve müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

        - Karar

        Daire, ilk derece mahkemesinin sanıklar hakkında verdiği hükmü kaldırdı. Daire, tutuklu sanık Recep D. hakkında 3 çocuğa cinsel istismar suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddesi uyarınca 30 yıl, mağdurlara karşı "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da 11 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

        Sanık Sefer A. hakkında ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan TCK'nın ilgili maddesi gereğince 6 yıl, "cinsel taciz" suçundan da bir yıl hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler