Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin, "Hem ulaşım hem de konaklama giderleri birtakım uluslararası kurlardan yapıldığı için bunun nasıl temin edileceğine ilişkin arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar." dedi.

        Görmez, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin, "Hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesi ile ilgili çalışmaları olup olmadığını" sorması üzerine Görmez, bu konuda çalıştıklarını belirterek, "Hem ulaşım hem de konaklama giderleri birtakım uluslararası kurlardan yapıldığı için bunun nasıl temin edileceğine ilişkin arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Bilahare bilgi verilir. Umre başladığı için belki kısmen mümkün olmayabilir ama hac için arkadaşlarımız hazırlıklarını o şekilde yapacaklar." diye konuştu.

        Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren çocuklara Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dileyen Görmez, Allah'tan, millet olarak hiçbir çocuğun canının yanmadığı, zarar görmediği güzel bir dünya diledi.

        Vali Haktankaçmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, Görmez'e teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler