Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan C.Y, S.Ş, A.K, E.Y. ve S.Y'nin emniyetteki sorguları tamamlandı.

        Edirne Adliyesine getirilen 5 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan C.Y, S.Ş. ve A.K. tutuklandı. E.Y. ve S.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        - Bank Asya'daki paraya ''takı'' savunması

        Bu arada, tutuklananlar arasındaki C.Y, ifadesinde, Bank Asya'da bulunan yüklü miktardaki parayı, düğünden kalan altınları bozdurarak elde ettiğini öne sürdü. C.Y, "Bu miktar da yaklaşık 110 bin lira civarında. Bu bankaya bunun dışında yüklü miktarda yatırmam olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum. FETÖ/PDY ya da hiçbir terör örgütüyle bağlantım yoktur." ifadelerini kullandı.

        Zanlıların, örgütteki "abilik" sisteminde bürokratlarla ilgilenen kanat olduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler