Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Gönüllü Verici Merkezi'nin organizesiyle Kumluca Belediyesi ve Kumluca Devlet Hastanesi iş birliğinde Kumluca'da kök hücre bağışı alınmaya başlandı.

        Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kök hücre bağışı öncesi düzenlenen törene, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türk Kızılayı Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı Uzmanı Pınar Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayşegül Alkan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Törende konuşan Kaymakam Polat Kara, hayatın kendisinin bir mucize olduğunu ve bu mucizeden nasiplenen en değerli varlığın da yine insanın kendisi olduğunu söyledi.

        Kara, sözlerine şöyle devam etti:

        "Her şeyi sıfırdan yapabiliyoruz, yepyeni dizaynlar ortaya koyuyoruz ancak insanın yedek parçasının sadece insan olduğu gerçeğini değiştiremiyoruz. Kan ihtiyacı olduğunda tek kaynağımız insan, organlarımız çalışmadığında yine tek tedarik edebileceğimiz kaynak yine bir başka insan. Bu noktada yardımlaşmamız, paylaşmamız ve hayat kurtarma inancımız, kamuoyunda farkındalık yaratarak bilgi havuzumuzu genişletmemiz büyük önem taşıyor." dedi.

        Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Gönüllü Verici Merkezi Sorumlusu Pınar Gümrükçüoğlu da 2013 yılından bu yana 167 bin kök hücre bağışı aldıklarını, Antalya Bölgesi'nde ise bu sayının 16 bin 500 civarında olduğunu söyledi.

        Alınan bağışlardan 99 uyum olduğunu ve bunlardan 21 nakil gerçekleştirilğini ifade eden Gümrükçüoğlu, 18-50 yaş arası sağlıklı her bireyin gönüllü kök hücre bağışında bulunabileceğini ve alınan bağışların kişi 55 yaşına gelene kadar ulusal veri bankasında saklandığını belirtti.

        Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayşegül Alkan, nisan ayında hastane bünyesinde gerçekleştirdikleri kök hücre bağışıyla Türkiye'de bir günde en fazla bağış yapan kurum seçildiklerini ve bugün Kızılay tarafından kök hücre bağışı kampanyasının Kumluca'dan başlatıldığını söyledi.

        Bugün de yine en fazla bağışı alacaklarına inandıklarını ifade eden Alkan, duyarlılık gösteren Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kurum amirleri ve vatandaşlara teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından kök hücre bağışı konusunda desteklerinden dolayı Türk Kızılayı tarafından Kaymakam Kara, Belediye Başkanı Çetinkaya, Emniyet Müdürü Yılmaz ve Başhekim Alkan'a plaketleri verildi. Daha sonra Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Türk Kızılayı otobüsüne geçerek kök hücre bağışında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler