Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT/SİVAS (AA) - Yozgat ve Sivas'ta 365. kısa dönem acemi erler, yemin ederek vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

        Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem 60 er için yemin töreni düzenlendi.

        Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Yozgat'ın Anadolu'nun bağrında yiğidin harman olduğu bir memleket olduğunu söyledi.

        Her milletin belli karakteristik özelliklerinin bulunduğunu, Türk milletinin de kahraman ve asker özelliğinin olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Milletimizin hepsinin gönlünde bir kahramanlık yatar. 15 Temmuz'da da bu kahramanlıklardan birini milletçe hep birlikte gösterdik. Milletimizin ne kadar yürekli, ne kadar kahraman, vatanını milletini ne kadar sevdiğinin nişanesi olarak hep birlikte yaşadık." dedi.

        İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ise, bu görkemli tabloyu oluşturan, dosta güven, düşmana korku veren askerlerle gurur duyulması gerektiğini vurguladı.

        Yemin töreni sonrası askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

        Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ile asker aileleri katıldı.

        - Sivas

        Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törende, 365. kısa dönem acemi erler, yemin etti.

        Komutanlığın, General Şükrü Kanatlı Kışlası'ndaki törende, temel eğitim gören 49 kısa dönem er ant içti.

        Aileler ve askerlerin duygusal anlar yaşadığı törende, tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerler ile Sivas'ta askerlik hizmetini yapmış babalara ve dedelere hediye ve teşekkür belgesi verildi.

        Yemin töreninin ardından asker evlatlarına kavuşan aileler, fotoğraf çektirdi.

        Jandarma Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene, Sivas Vali Vekili Sezgin Üçüncü, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, askeri erkan ve asker aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler