Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ'nün eğitim öğretime başlamasının 53. yıl dönümünü kutladı.

        Baykal, yayımladığı mesajda, "Bundan tam 53 yıl önce 2 Aralık 1963 günü KTÜ, eğitim öğretime başlamıştır. Başlangıcından günümüze değin üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan mensuplarımızdan ve mezunlarımızdan ebediyete intikal edenleri rahmet, yaşayanları ise saygı, sevgi ve minnetle yad ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

        Baykal'ın, KTÜ ve Trabzon Eğitim Enstitüsünün ilk amblemlerinin de yer aldığı mesajında, eğitim öğretimin ilk yılı için hazırlanan açılış davetiyesine de yer verildi.

        Karadeniz Üniversitesi Yardım Derneğince 53 yıl önce "özel davetiye" adı altında hazırlanan davetiyede şunlar kaydedildi:

        "Trabzon'un, Büyük kumandan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethinden bu tarafa en mühim hadisesi olan ve Doğu Karadeniz Bölgesi halkını, ilim ışığına kavuşturacağında şüphe bulunmayan Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Eğitim Enstitüsünün 2 Aralık 1963 tarihinde ilk eğitim yılı açılışı dolayısıyla Karadeniz bölge halkının iştirakiyle yapılacak büyük törenimize şeref vermenizi dileriz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler