Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gelecek yıl 100 uçak dolusu Arap turistin Ordu'ya geleceğini, bunun sözünü aldıklarını belirtti.

        Vali Balkanlıoğlu, Ordu'da yürütülen turizm çalışmalarına yönelik makamında gazetecilere değerlendirmede bulundu.

        Göreve geldiği ilk günden bu yana Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi amacıyla başlattıkları tanıtım faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Ordu, Türkiye'nin pek bilinmeyen bakir güzelliklerini bünyesinde muhafaza eden, doğası, yapısı bozulmamış, çok güzel bir vilayeti. Ordu’ya atandığımda, Ordu’nun her tarafını gezip görünce önce kendim bu büyüleyici güzellik karşısında şaşırdım. Ama asıl beni şaşırtan ve üzen şey ise bu güzelliklerden neden insanlarımız haberdar değil, bu potansiyel neden değerlendirilemiyor? diye hayıflandım. Zararın neresinden dönülürse kardır düşüncesiyle Ordu’yu tanıtmaya karar verdik. " diye konuştu.

        Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete girmesi ve yapılan tanıtım çalışmalarıyla Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısının arttığını anlatan Balkanlıoğlu, Ordu’da göreve başladığında ili ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 200 bin civarında olduğunu kaydetti.

        Yaptıkları tanıtım çalışmalarıyla birlikte bu sayının 500 bini geçtiğini belirten Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

        "Deniz üzerine inşa edilmesi nedeniyle büyüleyici bir güzelliğe sahip havalimanımız var. Her türlü uçakların inip kalkışına müsait teknolojiye ve donanıma sahip. Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde görüşmeler yaptım ve 2016 yılında 9 charter seferi ile Arap turistler geldi. 2017 yılında 100 uçak dolusu Arap turist Ordu’ya gelecek. Bunun sözünü aldık. Kuveyt’ten firmalar geldi. Onlar da uçak seferleri yapmak istiyorlar. Araplar sadece ziyaretçi değil, yatırımcı da olmak istiyorlar. Daha çok turizm odaklı yatırımlar oteldir, restorandır benzeri şeyler yapmak istiyorlar."

        Ordu’nun gelecekte turizm cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Balkanlıoğlu, ilin gerek yerli turizm, gerekse yabancı turizmi açısından cazibe merkezi olacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler