Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Vali Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

        Kaban, mesajında ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde engellilere sağlanan hakların önemli bir veri olarak kabul edildiğini belirtti.

        Engelliliğin sadece engelli vatandaşları ve ailelerini değil, toplumu oluşturan tüm kesimleri ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren ve çok yönlü ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğuna işaret eden Kaban, şunları kaydetti:

        "Devletimiz her zaman sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek vatandaşlarına eşit hak ve imkanlar sunma gayreti içinde olmuş, yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler konusunda engelli vatandaşlarımıza daha yakın olmaya onların sosyal yaşama katılımlarını arttırmaya çağdaş bir yaşam imkanı sağlamaya çalışmıştır. Valilik olarak bizler de ilimizde yaptığımız pek çok hizmet ve uygulamalarda engelli vatandaşlarımızın kendilerine tanınan temel hak ve özgürlüklerden olabildiğince yararlanması konusunda hassasiyet göstermekteyiz."

        Rektör Özer de engelli bireylerin sağlık, eğitim gibi temel haklardan eşitlik içinde yararlanabilmeleri yolunda üniversitelere önemli görevler düştüğüne ve bu bilincin gereği olarak üniversite olarak üzerilerine düşen çalışmaları büyük bir istekle sürdürdüğüne vurgu yaptı.

        Üniversitenin, "Engelsiz Üniversite" olma hedefinde kararlılıkla ilerlediğini aktaran Özer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "2017'de ülkemizdeki bütün üniversitelerinin davet edildiği 11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayını şehrimizde düzenleyerek bu alanda ülkemizdeki en önemli bilimsel etkinliklerden birini de birlikte gerçekleştireceğiz. Engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretim ile ilgili yaşayabilecekleri sorunları ortadan kaldırmak, daha güzel bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra üniversiteyi engelli bireyler açısından her anlamda paylaşıp yaşayabilecekleri bir yaşam merkezi yapmak üzere gayretlerimiz artarak devam etmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler