Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Valisi Aydın Baruş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Baruş, mesajında, Engelliler Günü'nün, günümüz toplumunun da önemli bir kesimini oluşturan engellilerin istek ve ihtiyaçlarıyla sorunlarına dikkat çekilmesi, bu konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması bakımından önemli bir gün olduğunu kaydetti.

        Engelliliğin yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Baruş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Engellilerin yaşadığı sorunların çözümü, bu problemlerin tanısından iyileştirilmesine, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere, sosyal yaşam alanlarının düzenlenmesinden özel yaşam alanlarındaki koşulların iyileştirilmesine kadar kapsayıcı bir anlayışla ele alınmasını gerektirmektedir. Günlük hayata ve sosyal faaliyetlere etkin bir şekilde katılmak engelli veya engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır. Ülkemizde de nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetecek şartların oluşturulması, yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal imkanlardan gerektiği şekilde yararlanmaları temel önceliklerimizden olmalıdır."

        Baruş, Türkiye'de son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle, engellilerin istihdamına yönelik çok önemli adımların atıldığını da anımsatarak, bu sayede daha önce iş yaşamına katılamayan birçok engelli bireyin hayatını kendi kazancıyla devam ettirme imkanına kavuştuğuna vurgu yaptı.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin yaşadığı sorunlara karşı var olan duyarlılığı arttırmasına vesile olması temennisinde bulunan Baruş, tüm engelli vatandaşların gününü kutladığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler