Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Suriye'nin Halep kentindeki savaşta şehit düşen Türkmenler ve Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir yurtta çıkan yangında hayatını kaybeden öğrenciler için Denizli'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda cuma namazı sonrası Delikliçınar Yeni Cami'de, Halep kentindeki savaşta şehit olan Türkmenler ile Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Naci Öncel, namaz sonrası yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananları yakından takip ettiklerini belirterek, diktatör rejim ile muhalifler arasında yaşanan çatışmaların gün geçtikçe şiddetlendiğini ifade etti.

        Esed rejiminin her gün yeni bir katliama imza attığını dile getiren Öncel, "Suriye Türkmenlerinin kültürel başkenti olan Halep, bu katliamlara en fazla tanıklık eden yerleşim yerlerinin başında geliyor. Dört ayı aşkın bir süredir kuşatma altında olan Halep'teki zulme karşı, şehrin demografik yapısının değiştirilmesi konusunda hemfikir olan sözde medeni dünya tepkisiz kalmaya devam ediyor. İnsan hakları savunucuları sükutlarını devam ettirirken, nice canımız toprağa düşüyor. Ülkü Ocakları olarak, yaşanan gelişmeleri yakınen takip etmeye ve emperyalist dünya düzenine karşı Halep'in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz. Ne Halep'ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Başta Türkmen karargahlarına yapılan menfur saldırılar sonucu şehit düşen soydaşlarımız ve Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehadete varan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk milletine sabırlar diliyorum." dedi.

        Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında 12 canın yanarak hayatını kaybetmelerinden derin üzüntü duyduklarına işaret eden Öncel, yangında ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler