Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA/MUĞLA (AA) - Isparta ve Muğla'nın Milas ilçesinde Ülkü Ocakları üyesi bir grup, Halep'te öldürülen siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        Mimar Sinan Camisi'nde, cuma namazının ardından Halep'te öldürülen siviller için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Rusya ve İran'ın desteğini alan Esed rejiminin, her gün bir yeni katliama imza attığını söyledi.

        Suriye Türkmenlerinin kültürel başkenti olan Halep'in, bu katliamlara en fazla tanıklık eden yerleşim yerlerinin başında geldiğini ifade eden Çapraz, dört aydır kuşatma altındaki Halep'te yaşanan zulme dünyanın tepkisiz kaldığını anlattı.

        Bu cani saldırıların hedefinde Türkmenlerin olduğunu dile getiren Çapraz, "Ülkü Ocakları olarak yaşanan bu gelişmeleri yakından takip etmeye ve emperyalist dünya düzenine karşı Halep'in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz. Ne Halep'ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Türk varlığına karşı soykırım uygulayanlardan bu vahşetin hesabı sorulacak." dedi.

        - Muğla

        Muğla'nın Milas ilçesinde Halep'teki saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Hacı İlyas Camisi'ndeki gıyabi cenaze namazının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, dünyanın çeşitli yerlerinde Türklerin zulüm altında olduğunu, son olarak da Halep'te saldırı altında kalanlar için cenaze namazı kıldıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler