Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da, Cuma namazı sonrası Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Hz Ömer Cami avlusunda Cuma namazı sonrası toplanan Hür Dava Partisi ve Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi üyeleri ile vatandaşlar, Halep'te yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti.

        Hür Dava Partisi İl Başkanı Rasim Sayğın, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden savaşın, insanlığın topyekun imtihanı haline geldiğini söyledi.

        Savaş nedeniyle milyonlarca insanın yerini yurdunu terk ettiğini, evinden başka gidecek hiçbir yeri ve sığınacak hiçbir limanı olmadığını belirten Sayğın, şöyle konuştu:

        "İnsanlar, tüm dünyanın gözü önünde çaresizce ölüme terk edilmektedir. Saldırıların arttığı son birkaç gündür Halepliler, ya evlerinde ya da göç yolunda ölme tercihi ile baş başa bırakılmıştır. Suriye’de kıyılan her can, yıkılan her mabet, yok edilen her bir hane hafızalarımızda unutulamayacak izler bırakmıştır. Yaralı kadın ve çocuklar ölüme terk edilmiştir. Halep'te 300 bin insan 30 kilometrekarelik alana sıkıştırılmıştır. Bu acı tablo karşısında Birleşmiş Milletler, sadece yardım ve ateşkes çağrıları yapmakla yetinmekte. İslam ülkeleri ise kendi aralarında bir çözüme varamadıkları için yıkımın bilançosu her geçen gün artmaktadır. Hiçbir siyasi maslahat Halep'te çocukların öldürülmesini meşru kılmaz."

        Sayğın, özelde Suriye, genelde Müslümanların yaşadığı sorunların çözümü için insan olan herkese vazife düştüğünü dile getirdi.

        En büyük vazifenin ise İslam ülkelerine ve onların yöneticilerine düştüğünü belirten Sayğın, "İslam ülkeleri daha fazla vakit kaybetmeden akan Müslüman kanını durdurmak için tez elden bir araya gelmenin ve bir an önce ateşkesi sağlamanın yollarını aramalıdır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler