Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Etkili olan kar yağışı nedeniyle Ordu'da kapanan 74 mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün önce başlayan kar yağışının özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olduğunu söyledi.

        Kar yağışının başladığı ilk saatten itibaren tüm ekipleri seferber ettiğini bildiren Yılmaz, "19 ilçenin tamamında kar ve tipi için hazırlıklarını daha önce tamamlayan Büyükşehir, toplam 300 personel, 230 araç ve iş makinesi ile karla mücadelesini sürdürüyor. Çalışmalar süresince kapanan 74 mahallede yol açma çalışması yapan ekipler, 7 cenazeye de müdahale etti." dedi.

        Bölgede özellikle son iki gündür etkili olan ve yüksek rakımlı ilçelerde kalınlığı 30 santimetreye ulaşan kar nedeniyle ekiplerin çalışmalarını titizlikle yürüttüğüne işaret eden Yılmaz, "Önlemini önceden alan ekiplerimiz, Aybastı, Kabataş, Çaybaşı, İkizce, Akkuş, Korgan, Kabadüz, Gölköy, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinde ortalama kalınlığı 30 santimetreyi bulan yoğun kar yağışına karşı etkin mücadelesini sürdürüyor." diye konuştu.

        - Kar güzel manzaralar oluşturdu

        Öte yandan Ordu'da kent merkezinden 550 metre yükseklikteki Boztepe'ye de mevsimin ilk karı yağdı.

        Ordu ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı, kentin seyir tepesi konumundaki Boztepe'de güzel görüntüler oluşturdu.

        Kent merkezinden teleferik ile Boztepe'ye çıkan vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirirken, esnaf ise dükkan önlerinde bulunan malzemelerini topladı, kapı önlerini temizledi.

        Şehir merkezinde de aralıklarla karla karışık yağmur etkili oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler