Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya İl Jandarma Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem erler, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende yemin etti.

        İl Jandarma Komutanlığındaki buluşma için çeşitli illerden gelen asker yakınları ile askerlerin buluşmaları duygusal anlara sahne oldu.

        İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 365'inci kısa dönem yükümlü 78 erin, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aslanapa ve Çavdarhisar ilçe jandarma komutanlıklarında 5 haftalık eğitimlerini tamamlamalarının ardından yemin ettiklerini söyledi.

        Kısa dönem erlerin eğitimleri boyunca askerlik kurallarını ve kendilerine verilen silahı kullanabilmeyi öğrenerek belirli bir fiziki kondisyona ulaştıklarını belirten Albay Uğur, "Yemin ederek usta olan askerlerimiz İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ilçe jandarma komutanlıklarında görevlerini icra etmeye başlayacaklar. Askerlerimiz burada bizlere emanet, onlar bizim evlatlarımız gibi. Onları bugün burada aileleri ile buluşturarak hasret gidermelerini sağladık. Evlatlarımız aileleri ile hafta sonu izin kullanacaklar. Sonrasında da kura usulü ile belirlediğimiz görev yerlerine pazartesi gününden itibaren gidecekler. Orada emniyet ve asayiş düzenine katkıda bulunmak üzere görev yapacaklar." dedi.

        Asker yakınları da çocukları ile buluştukları için oldukça mutlu olduklarını dile getirip, vatani görevini yaptıkları için onlarla gurur duyduklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler