Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - AK Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı ve Engelliler Koordinasyon Birim Başkanı Orhan Çiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Çiçek, mesajında, engelli olma durumunun bir tercih olmadığına işaret etti.

        "Kimimiz doğuştan veya sonradan, herhangi bir hastalık veya kaza sonucu, bedensel, zihinsel, ruhsal, sosyal, duyusal ve duygusal yeteneklerimizi çeşitli derecelerde kaybettik. Şunu da çok iyi biliyoruz ki sağlıklı her birey de aynı zamanda engelli adayıdır. Çünkü ne zaman, nerede ve nasıl bir olayla karşılaşacağımızı hiçbirimiz bilemiyoruz." ifadesinde bulunan Çiçek, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye'de 8 milyona yakın engelli vatandaşın bulunduğuna dikkat çekti.

        Engellilerin yaşadıkları sorunların, yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

        "Bugün bizim için asıl önemli olan gönüllerimizin, fikirlerimizin, insani ilişkilerimizin ve duygularımızın önünde engel olmamasıdır. Engelli olduğu halde azimle, inançla, kararlılıkla çabalayan ve tarihe adını yazdıran nice abide şahsiyetler vardır. Buna rağmen görünürde hiçbir engeli olmamasına rağmen vicdan engelli olan nice örneklere de rastlamamız mümkündür."

        AK Parti Hükümeti döneminde engelli vatandaşlara yönelik zihinsel ve fiziki engellerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili önemli mesafeler alındığını, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek'in de engelli vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilendiğini belirten Çiçek, engelli vatandaşlar için hizmet etmenin kendileri için mutluluk verici bir durum olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler