Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme Toplantısı gerçekleştirildi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy Başkanlığında, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi.

        Altınsoy, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için mesleki ve teknik eğitimin daha verimli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

        Eğitimcilerin temel önceliğinin mesleki ve teknik eğitimi yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırarak genç nüfusa gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazandırmak olduğunu vurgu yapan Altınsoy, "Bize düşen görev sanayi sektörünün bel kemiği olan kalifiye eleman ihtiyacını mesleki ve teknik okullar maharetiyle karşılamaktır. Bu hem ilimiz hem de ülkemiz için elzem bir husustur." ifadelerini kullandı.

        Toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürleri Malik Erdoğan ve Anakız Yörük, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Geçili ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler