Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, hükumetleri döneminde bakıma muhtaç bütün engellilerin ilk defa bakım hizmeti kapsamına alındığını, evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan bakım hizmetinin ücretlerinin devletçe ödenmesinin sağlandığını belirtti.

        Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, her bireyin toplumun yapısı içinde eşit haklara ve eşit imkanlara sahip olduğunu, engellilerin yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun ve tüm insanlığın ortak bir sorunu olduğu ifade etti.

        Her insanın bir engelli adayı olduğunu, engelli vatandaşlara karşı toplumun asli görevinin öncelikle onlarla empati kurmak, sorunlarına duyarlı kalmak, hayat kalitelerini yükseltecek politikalar üretmek ve birlikte kucaklaşmak olduğunun altını çizen Çalık, "AK Parti hükümetleri döneminde engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, hayat standartlarını yükseltmek, istihdama katılmalarını sağlamak, onlara biraz olsun tebessüm edebilmelerine vesile olmak için birçok önemli çalışmalara imza attık. Onları toplumla bir ve beraber kılmak, daha fazla politikalar üretmek adına çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        AK Parti döneminde ilk engelliler kanunu olan 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ile engellilerin hayatını büyük oranda değiştirdiklerini hatırlatan Çalık, şunları kaydetti:

        "2010 yılında Anayasanın 10. maddesinde yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılık anayasal düzeyde güvence altına aldık. Engelli memur sayısı 2002 yılında 5 bin 777 iken şu an bu rakam tam 48 bin 963. Bakıma muhtaç bütün engelliler ilk defa bakım hizmeti kapsamına alınmış, evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan bakım hizmetinin ücretlerinin devletçe ödenmesi sağlanmıştır. Canda engel olmaz, olursa yürekte olur. Yürekteki tüm engellerin kaldırılması temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu müstesna günün duyarlılığı arttırmasını diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler