Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis'te, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları kınadı.

        Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berk Yasin Şefkatlioğlu, Suriyeli kardeşlerinin altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara ve kıyımlara maruz kaldığını söyledi.

        Her gün içlerini parçalayan onlarca görüntüyle karşılaştıklarını ifade eden Şefkatlioğlu, "Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar topyekun bir halk bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep'te ise yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta." dedi.

        Şefkatlioğlu, gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep'in yavrularının "cennette yemek yiyebileceğiz" diye ölüme kucak açtıklarını ifade etti.

        ​Bugün Halep'te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan birinin yaşandığını dile getiren Şefkatlioğlu, şunları kaydetti:

        "Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep'e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler