Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Ercik, mesajında, Türkiye'de her 10 kişiden birinin engelli olduğunu anımsattı.

        Engelsiz kişilerin de yarının engelli adayları olabileceğini ifade eden Ercik, Türkiye'de geçmişe nazaran engellilerin sorunlarıyla daha fazla ilgilenildiğini belirtti.

        Engellilerin toplum içinde hak ettiği hayat standartlarında yaşamalarına yönelik kanun ve düzenlemeler ile birçok çalışmanın hükumet tarafından hızla hayata geçirildiğini aktaran Ercik, şunları kaydetti:

        "Ancak devrim niteliğindeki bu düzenlemelere rağmen yapılması gerekenler sadece kanuni düzenlemelerle sınırlı değil. Engelli kardeşlerimize olan bakış açımızı değiştirmemiz ve onların toplum yaşamı içerisinde birey olarak yer almalarını sağlamak için hepimizin yapması gerekenler olduğu kanaatindeyim. Bu noktadan hareketle, engellileri toplumun dışında bırakan anlayışlara karşı, her zaman mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Engellilerimize pozitif ayrımcılık dışında hiçbir ayrımcılığın yapılamayacağı bir yaklaşımı, her zaman ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bizim, engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızın ana hedefi, engellilerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve engelli vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler