Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ''Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Kimse kendisini bakan, makan, başbakan bilmem ne, dünyanın kralı, en zengini falan zannetmesin. Hepimizin ayağı çukurda. Bunu bilelim. Onun için ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız. Toprağımıza sahip çıkacağız." dedi.

        Balıkesir'de Balkonuk Center'de düzenlenen "Genç Çiftçi Projesi Hibe Dağıtım Töreni"ne katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, 2016, 2017 ve 2018 yılları için hibe programı kapsamında vatandaşlara büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Balıkesir'de 250 vatandaşa, ortaya konulan kriterler çerçevesinde dağıtımların yapıldığını ifade eden Çelik, ''Toplam 7,5 milyon liralık bir hibe gerçekleştiriyoruz Balıkesir'de. Ülke genelinde ise toplamda 51 bin büyükbaş, 107 bin de küçükbaş hayvanı hibe olarak dağıtmış olacağız.'' diye konuştu.

        - ''Hepimiz köylü çocuğuyuz''

        Çelik, burada amaçlarının belli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

        ''Kamu, devlet, hükümet, bakanlık olarak hepimiz köylü çocuğuyuz. Ne oldu bize ben anlamıyorum ki? Sanki köylü çocuğu değilmişiz gibi, sanki ahıra, mala, davara yabancıymışız gibi. Yok öyle bir şey. Gençler bakıyorum köyden koşa koşa şehre geliyorlar. 'Asgari ücretle bir iş bulur musunuz?' diye bize söylüyorlar. Köyümüz, meramız ne olacak? Çiftçimiz ne olacak? Soframızdaki aşımızı kim getirecek? Yağımızı, peynirimizi, ekmeğimizi kim getirecek? Eli nasırlı çiftçi getirecek. Helalinden rızkını kazanan çiftçi kardeşim getirecek. Peygamber mesleği olan çobanlık yapan, çiftçilik yapan kardeşlerim getirecek. Onun için 'Haydi gel köyümüze geri dönelim' diyoruz. Diyorlar ki 'Sayın bakanım dönelim de nasıl dönelim? İmkanlar.' İşte o imkanları oluşturma çabası içindeyiz. Bu hibe de onlardan bir tanesi.''

        Milli Tarım Projesi çerçevesinde gerek hayvancılık gerekse bitkisel üretimle ilgili attıkları önemli adımlar bulunduğunu anlatan Çelik, tarımı ihmal edemeyeceklerini, hayvancılığı da bir kenara koyamayacaklarını dile getirdi.

        - ''Ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız''

        Çelik, mutlaka dört elle toprağa sarılmak durumunda olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

        ''Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Kimse kendisini bakan, makan, başbakan bilmem ne, dünyanın kralı, en zengini falan zannetmesin. Hepimizin ayağı çukurda. Bunu bilelim. Onun için ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız. Toprağımıza sahip çıkacağız. Tarımsal topraklarımızın korunması için canla başla çalışırken, gerekli düzenlemeri de Meclise sevk etmiş bulunuyoruz. Bütün topraklarımızın ekilmesiyle ilgili büyük bir gayret içinde olacağız. Teşvikler, destekler, yeni bakış açıları. Gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüklerinde yeşil masalar oluşturduk. Bütün işleriniz yeşil masalarda çözülecek. Vatandaşı bekletmek, uğraştırmak, çile çektirmek, yok böyle bir şey. Bir müracaat, iki kere de destek alacaksınız. Ne aldığınızı da bileceksiniz.''

        Konuşmasının adından hibe dağıtımını gerçekleştiren Bakan Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Doğumevi Kavşağı'nın temel atma törenine katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler