Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Milletin kaynaklarını terörle mücadele yerine bölgenin kalkınmasına harcayalım, bu tuzaklara düşmeyelim. Gelin hep birlikte bu coğrafyada bin yıldır yaşamışız, nice bin yıllar daha kardeşlik hukuku içerisinde geleceğimizi daha güçlü bir şekilde inşa edelim." dedi.

        Başbakan Yardımcısı Şimşek, Batman'daki temasları kapsamında İŞKUR tarafından Batman Üniversitesi ile kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde hayata geçirilen, 2 bin 66 kişinin istihdam edildiği, "Haydi Gençler İşbaşına Projesi"nin ödül törenine katıldı.

        Batman Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Şimşek, kentin 4 yıl milletvekilliğini yaptığını anımsattı.

        - "Belki de ilk defa Batman artık yerelde hizmeti görecek"

        "Batman halkı yerel yönetimlerden hak ettiği hizmeti maalesef alamadı. Batman'da milletvekilliği yaparken kentin bu hizmetleri alamadığını birinci elden gördüm. Batman'ın 6. teşvik bölgesinde olması, sosyo-ekonomik gelişmişlik açıdan da daha geride bulunmasından dolayı batıya oranla daha fazla kaynak aktardık. Ama maalesef kaynakların hizmete değil, terörün finansmanına, hemşehrilerimize hizmet yerine başka alanlara kaydırıldığı söz konusu. Belki de ilk defa Batman artık yerelde hizmeti görecek." diyen Şimşek, 90 bin ton asfaltla bugün yolların asfaltlandığını belirtti.

        Kentte dört parkın tamamlandığını, bunun iki katı kadar parkın da yapım aşamasında olduğunu ve sırada daha büyük projelerin bulunduğunu kaydeden Şimşek, kaynakların sınırlı olduğunu ancak kaynakların hizmete kanalize edilmesi ile aradaki farkın ortaya çıkacağını aktardı.

        Şimşek, 2002 yılından bu yana kentin ekonomik anlamda büyük sıçramalar kaydettiğini bildirdi.

        - "Bölgede devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz"

        Bölücü terör örgütünün engellemelerine rağmen sanayici ve iş adamlarının yer talebi olduğunu ve bunun için 2 milyon metrekarelik alana ikinci OSB'nin inşa edilmesi için yürütülecek çalışmaların takipçisi olacağını vurgulayan Şimşek, millete iş ve aş sağlayacak kişilerin hizmetinde olduklarını aktardı.

        Şimşek, "Yeter ki; cesaretiniz, girişimcilik ruhunuz olsun. Biraz sermayenizle gençlerimize iş aş imkanı sunun. Çünkü biliyoruz ki; nüfus burada çok genç ve bu gençlerin atıl olmaması lazım. Türkiye'nin en büyük kaybı bu olur. Zor bir konjonktürden geçiyoruz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Aslında bu terör örgütünün çabaları nedeniyle bu bölge geç kalmış. Bu bölgede devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz." diye konuştu.

        - "Devletin kitabında ayrımcılık yok"

        Devletin kitabında ayrımcılığın olmadığını herkesin kardeş olduğunu dile getiren Şimşek, "Etnik ve mezhep olarak farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bunu hep söyledik. Bu farklılıklar üzerinden siyaset üretenler, bunun üzerinden teröre başvuranlar fitnecidir, yıkıcıdır ancak bunlar ve bunların gittikleri yer iflah olmamıştır." ifadelerini kullandı.

        Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bugün Suriye ve Irak'ı görüyoruz, Allah'a şükürler olsun ki Türkiye, Batman kendi kardeşliğine sahip çıkmıştır. Çukur siyasetine engel olmuştur. Bu nedenle de en büyük teşekkürü Batmanlılara yapıyorum. Çünkü bölücü terör örgütüne izin vermediler. Çukur siyasetine izin vermediler. Batman bu bölgenin en huzurlu ve hızlı kalkınan şehridir. Batmanlı kardeşimiz kendi geleceğine, demokrasiye, hukuk devletine sahip çıkıyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde, bölgesinde demokrasi ile terör bir arada olmaz.

        Bölücü terör örgütünün Kürt kardeşlerimizin hakkı, hukuku ve kalkınması ile ilgilenmediklerini biliyoruz. AK Parti hükümetleriyle, Cumhurbaşkanımızla, artık ret ve inkar siyaseti ve asimilasyon sona ermiştir. Hepimiz kardeşiz, kardeşlik hukuku içerisinde demokrasinin standartlarını ilerleteceğiz, hukuk devletimizi pekiştireceğiz, yerel kalkınmayı önceleyeceğiz. 'Doğu ve Güneydoğu'ya geçmişte bu yarışta geride kaldığı için daha pozitif ayrımcılık yapacağız, daha çok kaynak aktaracağız.' dedik ve yaptık."

        Cazibe merkezleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere 23 ilde çok büyük yatırımlar gerçekleşeceğini, 2020 yılına kadar 140 milyarlık yatırım beklediklerine dikkati çeken Şimşek, bu bölgenin Türkiye'nin yeni büyüme motoru olacağını kaydetti.

        Şimşek, "Bir tek talebimiz var hemşehrilerimizden, birliğimize beraberliğimize bu güzel birlikteliğimize sahip çıkacaklar. Hain eylem ve söylemlere karşı duracaklar. Bugüne kadar izin vermediler, vermeyecekler. Çünkü o geleceğimizi karartıyor. Biz kardeşler olarak birlikte çok daha güzel bir geleceğe gidiyoruz. Milletin kaynaklarını terörle mücadele yerine bölgenin kalkınmasına harcayalım, bu tuzaklara düşmeyelim. Gelin hep birlikte bu coğrafyada bin yıldır yaşamışız, nice bin yıllar daha kardeşlik hukuku içerisinde geleceğimizi daha güçlü bir şekilde inşa edelim." şeklinde konuştu.

        - "Yönetimde istikrarı sağlayacağız"

        Batman Belediye Başkan Vekiline en güçlü desteği vereceklerine vurgu yapan Şimşek, bu güçlü destekle yerelden kalkınmayı başaracaklarını söyledi.

        Şimşek, Ortadoğu'da sahnelenen büyük oyunun Türkiye'ye yansımalarının da büyük olduğuna işaret ederek, terör örgütlerinin devlet niteliğini yitirmiş ülkelerde istedikleri gibi hareket ettiğini anlattı.

        Bölgede huzurlu ve istikrarlı şekilde yükselişte olan Türkiye'yi durdurmak için çeşitli girişimlerin olduğuna dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:

        "Geçen sene sandılar ki; Türkiye zayıf bir dönemden geçiyor. Seçimler sonuçsuz kaldı. Koalisyonlara doğru gidiliyor, ne yaptılar, şehir işgalleri küstahlığına başvurdular. Şimdi terör sonucunda o şehirler yıkıldı ama biz şimdi onları sıfırdan, yeniden yapıyoruz. Hiç bir zaman olmadığı kadar çok daha güzel şehirler, mekanlar yapıyoruz. Bunun için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacağız. Bu memleketin kaynağını niye böyle heba edelim? Bu memleketin kaynağını sokakta gördüğümüz gençlerin geleceğine harcayalım. O nedenle izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin istikrarını garanti altına almak için bunlara izin vermeyeceğiz. 7 Haziran türü, daha doğrusu 1970'li yıllar, 1990'lı yılları Türkiye'nin bir daha yaşamaması için anayasa değişikliği yapacağız. Bununla yönetimde istikrarı sağlayacağız."

        İş adamlarına seslenen Şimşek, zor bin dönemin yaşandığını ancak bir kaç aya kalmadan bu belirsizliğin ortadan kalkacağını bildirdi.

        Şimşek, "İş adamlarımıza, Batmanlı cesur kardeşlerime sesleniyorum, sıkıntılar olabilir, Irak pazarında, finansmana erişimde ve benzeri. Ama bunlar geçicidir. Eninde sonunda bunların hepsini atlatacağız. Siz önünüze bakın. Biz de size devlet olarak her türlü desteği verelim, önünüzü açalım. Biz sizin yanınızdayız. FETÖ de bölücü terör örgütü de asla başarılı olamayacaktır. Bu millet geleceğine nasıl sahip çıkıyor, gördünüz. Bu millet her şeyi iyi biliyor, zaman zaman sessizliğe bürünüyor ama bu millet her şeyi biliyor. Gerektiği yerde gerektiği tavrı ortaya koyuyor. Batman'la gurur duyuyorum."

        - "Batman'la birlikte büyüyeceğiz"

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Batman'ın bölgenin lider, kalkınmada öncü, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla bölgenin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, "Fırsat verildiğinde nice Mehmet Şimşeklerin yetiştiğini görmek mümkün. Batman'la birlikte büyüyeceğiz, iri ve diri olacağız. Gaziantep-Batman kardeşliği birlikte gelişecek." dedi.

        Batman Valisi Ahmet Deniz de kentin terör ve çukur siyasetine prim vermeden bölgede huzurlu bir kent olmayı başardığını anlatarak, 15 Temmuz FETÖ girişimine karşı halkın dik duruşunun takdire şayan olduğunu söyledi.

        "Türkiye'ye, bayrağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. FETÖ'ye karşı dik duruşu PKK'ya karşı da sergileyen Batmanlılara şükranlarımı arz ediyorum. Bu millet Türk, Kürt, Alevi, Sünni birlikte yaşamaya devam edecek." diyen Deniz, hiç bir zaman dış güçlere alet olmayacaklarını aktardı.

        Konuşmaların ardından, 34 milyon lira bütçe ile hayata geçirilen, 2 bin 66 kişinin istihdam edildiği projeye katılan iş yeri sahipleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine plaket verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler